Nieuwe uurtarieven 2023 bekend!

29-11-2022

Voor zowel het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de bso kunnen wij ouders een uurtarief bieden tegen het fiscaal maximum. Dit is het uurtarief waarover volledig kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd.

 

De afgelopen maanden hebben we veel aandacht gestoken in het opstellen van de begroting en het vaststellen van de uurtarieven voor 2023. Net als iedereen hebben ook wij te maken met forse kostenstijgingen. Maar ook zijn de personeelskosten voor ons nog onduidelijk omdat de nieuwe CAO, welke ingaat per 1 januari 2023, nog niet vastgesteld.

 

Wij zijn daarom juist extra trots dat wij de uurtarieven tegen het fiscaal maximum kunnen aanbieden. Zo houden we kinderopvang voor iedereen zo betaalbaar mogelijk en kunnen wij blijven investeren in liefdevolle en kindgerichte kinderopvang, bijvoorbeeld in de groene buitenruimtes en bijscholing van medewerkers.

 

Bruto-uurtarieven 2023

Kinderdagverblijf:                               € 8,97

Peuteropvang:                                    € 8,97

Buitenschoolse opvang (bso)             € 7,72

De nieuwe uurtarieven zijn goedgekeurd door de oudercommissie.

 

Wist u dat?

De Wet Kinderopvang wijzigt per 1 januari 2023? Kinderopvangtoeslag is dan niet meer afhankelijk van het aantal gewerkte uren. U kunt toeslag aanvragen over maximaal 230 uur per maand, ongeacht het aantal uren dat u werkt. Dat betekent dat u in 2023 dus over álle uren de maximale kinderopvangtoeslag ontvangt waar u gezien uw inkomen recht op heeft.

 

Meer informatie over de uurtarieven of wilt u weten hoeveel kinderopvang kost in uw specifieke situatie? Met úw (gezamenlijk) inkomen en úw gewenste locatie en opvangdagen? Maak dan een proefberekening (https://www.skrs.nl/pg-165-7-113479/pagina/proefberekening.html). Ook kunt u hiervoor een vrijblijvende afspraak maken bij SKRS. Bel hiervoor 0224 298 363 of mail naar info@skrs.nl. 

BMK_geld_kind_sparen_uurprijs_uurtarief-scaled BMK_geld_kind_sparen_uurprijs_uurtarief-scaled