Tips! Verkoelende activiteiten voor zomerse dagen

12-08-2022

Er staat ons een zonovergoten weekend te wachten, heerlijk! Bij zon en 30 graden denk je natuurlijk meteen aan strand, zwembad, naar buiten en water! Maar de koelte hoef je niet altijd buitenshuis op te zoeken. We delen daarom een aantal verkoelende activiteiten die je met je kind(eren) bij mooi weer kan doen rondom je huis.

 

1. Dino eieren van ijs

Het vergt wat voorbereiding maar kinderen vinden het prachtig: dino eieren van ijs! Vul ballonnen met kleine dino speeltjes en water, en laat deze goed bevriezen. Eenmaal bevroren lijken het op echte dino eieren! Laat de kinderen proberen om de dino’s te bevrijden door op het ijs te hakken met een lepel, er mee te gooien of in het zonnetje te zetten. Een heerlijk verkoelende activiteit!

 

2. Watertafel (of zwembadje)

Een watertafel bij warm weer mag natuurlijk niet ontbreken! Vul de tafel met water en zand. Heb je geen watertafel? Vul dan een zwembadje of teil met water. Beide zorgen voor veel waterpret. Leg er potjes, pannetjes, schepjes, foam spuitjes, bekers en bootjes bij. Kinderen zijn er heerlijk zoet mee.

 

3. Sponsen gooien

Super eenvoudig. Laat kinderen met natte sponsen naar elkaar gooien of maak er een spel van! Teken met stoepkrijt grote cirkels op de grond zodat er een soort dartbord ontstaat. In elke cirkel staat het aantal punten dat ze kunnen verdienen. Laat kinderen de natte sponsen gooien. Wie heeft aan het einde de meeste punten bij elkaar gegooid? 

 

4. Schilderen met ijsblokjes

Vul ijsblokvormpjes met verfwater (water gemengd met verf). Steek er ijslollystokjes in en zet in de diepvries. Eenmaal bevroren kan je er mooie kunstwerken mee schilderen!

 

5. Flessenvoetbal

Altijd een favoriet bij zomerse dagen. Benodigdheden: een paar grote flessen gevuld met water en een voetbal. Verdedig je eigen fles en probeer de fles van je tegenstanders om te gooien. Wie heeft er aan het einde nog het meeste water over in zijn fles?

 

6. Waterglijbaan

Met een langwerpig zeil van enkele meters kun je al een eigen waterglijbaan maken. Leg het stuk plastic op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld op een grasveld. Of van een heuveltje (dan gaat de glijbaan lekker snel). Sproei het plastic nat met een tuinslang en wat zeep. Blijf het goed nathouden voor het beste effect. Uren glijplezier gegarandeerd!

 

7. En natuurlijk… ijsjes maken!

Bij warme dagen horen ijsjes! Met ijsvormpjes, verschillend zomerfruit, water, yoghurt en bijvoorbeeld munt maak je samen met je kind(eren) zelf de lekkerste ijsjes!

 

Zomerse activiteiten zonder veel water

Kinderopvang Totaal deelt ook een aantal handige (en leuke) tips (https://www.kinderopvangtotaal.nl/verrassende-activiteiten-tijdens-hete-zomerdagen/?utm_medium=email&utm_source=20220811+kinderopvang+nieuwsbrief-Rundatum&utm_campaign=NB_Kinderopvang&tid=TIDP1486158XFA23CEFE324742F69C026B35EB4F6096YI4) hoe je de zomerse dagen koel doorkomt zonder daarbij veel water te gebruiken. Want vanwege de droogte wil je daar misschien juist extra rekening mee houden.

 

Veel plezier!

 

Dino eieren Dino eieren
8FDC85BE-E08A-4774-950B-A540DAB027FB 8FDC85BE-E08A-4774-950B-A540DAB027FB
icepainting5 icepainting5
42D79E65-684F-4758-84FA-EEFAC6F234A3 42D79E65-684F-4758-84FA-EEFAC6F234A3
Sponsdarten Sponsdarten