Nieuw protocol kinderopvang: versoepelingen

25-02-2022

Dinsdag 15 februari heeft het kabinet tijdens de persconferentie aangekondigd dat er met ingang van 25 februari nieuwe versoepelingen ingaan. Deze wijzigingen zijn door het RIVM uitgewerkt en vervolgens door het ministerie van SZW en de branchepartijen vertaald in het coronaprotocol kinderopvang.

 

De belangrijkste wijzigingen:

- Het houden van 1,5 meter afstand is vanaf 25 februari niet meer verplicht. 

- Het isolatieadvies na een positieve coronabesmetting is ook versoepeld. Kinderen met een positieve coronabesmetting mogen na 5 dagen uit isolatie en weer naar de opvang komen, wel alléén als het kind 24 uur klachtenvrij is.

 

Nog niet mee naar binnen

SKRS heeft er vooralsnog voor gekozen om ouders/verzorgers bij het brengen en halen van hun kind nog niet mee naar binnen te laten gaan. De reden dat deze maatregel nog even wordt behouden is omdat SKRS eerst graag wil weten wat voor invloed deze versoepelingen hebben op het aantal besmettingen en de eventuele gevolgen hiervan. Daarmee willen we voorkomen dat we het binnen brengen en halen straks moeten terugdraaien. Voor de kinderen zou dit verwarrend kunnen zijn. Ook willen we de gezondheid van onze medewerkers beschermen. Zij zullen anders elke dag weer met veel ouders tegelijk in contact komen, wat kan leiden tot meer besmettingen en dus ook meer uitval van onze medewerkers.

 

Over ongeveer één maand zal dit besluit, samen met het team en de oudercommissie, worden geëvalueerd. 

 

pexels-cottonbro-3661453 pexels-cottonbro-3661453