12 oktober: Training "Communiceren met je kind"

30-09-2021

SKRS verzorgt in samenwerking met de GGD een Video Home Training over ”Communiceren met je kind”. Opvoeden is een leuke, maar soms uitdagende taak. Voor ouders kan deze taak soms best pittig zijn. Simpele, duidelijke tips over hoe je om kunt gaan met lastig gedrag, kunnen heel prettig zijn.

 

Video Home Training

Deze training vindt plaats in een ruim opgezette ruimte van SKRS, waarbij we rekening houden met de maatregelen. In deze training geven we middels videomateriaal inzicht in verschillende situaties tussen ouder(s) en kind(eren). Hierbij richten we ons met name op de communicatie tussen ouders en kind. Want hoe je communiceert met je kind kan van invloed zijn op het gedrag (positief of negatief) dat je kind laat zien. Ervaar je strijd thuis? Reageert je kind regelmatig met veel emotie op wat je zegt? Of brengt een onverwachte situatie vaak veel emotie los? In deze training laten we zien hoe je door een kleine verandering in communicatie de sfeer in huis al kan veranderen.

 

Datum: dinsdagavond 12 oktober 2021

Tijd: 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie: Bso Nes (boven). Nes 8a, Schagen

Voor: ouders met kinderen van 2 t/m 12 jaar

Door: Anja Ooteman (GGD, Video Home Training)

Kosten: gratis

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze training? Stuur dan uiterlijk maandag 11 oktober een mail naar info@skrs.nl (mailto:info@skrs.nl) en geef aan met hoeveel personen je komt. Geef je snel op, want we hebben maar beperkte ruimte. Ook ouders die geen gebruikmaken van de opvang van SKRS zijn van harte welkom! De koffie en thee staat voor je klaar.

 

Geef bij je aanmelding ook de leeftijd van je kind(eren) door. Hier sluiten we graag het videomateriaal op aan. Iedereen die zich aanmeldt, staat vrij om zelf ook beeldmateriaal mee te brengen naar de training.

 

Week van de opvoeding

Deze training organiseren wij in het thema ‘Vertel eens …’ Dit thema staat centraal tijdens de ‘Week van de opvoeding’. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland kun je workshops, webinars, lezingen en andere activiteiten bezoeken. Voor meer info zie www.weekvandeopvoeding.nl (http://www.weekvandeopvoeding.nl).

 

Communiceren met je kind Communiceren met je kind