Hoera, de bso-bus mag weer de weg op!

Eindelijk, vanaf 1 juni mag de bso-bus (voorheen Stint) weer de openbare weg op. Mascha de Wit (directeur SKRS) en Penny Komrij en Kim Kuijper (directie Fun4Kids) zijn blij! 

De bso-bus is een elektrische bolderkar. Het is een duurzaam, milieuvriendelijk vervoersmiddel. Van school naar bso, en vice versa, en later ook met uitstapjes, worden de kinderen ermee vervoerd. Op een vakantiedag rijden ze met de bso-bus bijvoorbeeld naar een speeltuin of het strand. De kinderen genieten onderweg van de buitenlucht! 

Eerst een rijtraining
De bso-bus werd, na het vreselijke ongeval in Oss in september 2018, twee jaar en acht maanden van de weg geweerd. Nu moeten medewerkers eerst een rijtraining volgen. ”Zonder ’rijbewijs’ mag je er niet op rijden,” vertelt Kuijper. De eerste medewerkers zijn getraind op 31 mei. 

”Door Oss ligt de ontwikkeling van de bso-bus natuurlijk helemaal onder een vergrootglas. Alles wordt geïnspecteerd”, vertelt De Wit. ”Uiterlijk ziet de bolderkar er hetzelfde uit. Er zijn alleen de nodige technische aanpassingen gedaan. Het is nog veiliger.”

Vertrouwen in de bso-bus

Ondanks het ongeval, hebben de directies, hun medewerkers en oudercommissies vertrouwen in de bso-bus. De apparatuur is nu veiliger dan ooit, en het is goed gecontroleerd. De bso-bus gaat maximaal 17 kilometer per uur en elk kind zit vast met een heupgordel. En de kinderopvangorganisaties kiezen altijd de meest veilige route; ze maken bijvoorbeeld zo veel mogelijk gebruik van fietspaden.

Toestemming ouders

Bij sommige bso’s worden de kinderen standaard met de bso-bus naar school gebracht en ervan opgehaald. Voor alle uitstapjes bepalen de ouders of hun kind wel of niet mee mag in de bso-bus. Zij  zijn in de OuderApp gevraagd om hier wel of niet toestemming voor te geven. 

En de kinderen? Die kunnen niet wachten tot zij in hun groene of blauwe bso-bus plaats mogen nemen!  

 

Op de foto: Directeuren Penny Komrij, Kim Kuijper (beiden Fun4Kids) en Mascha de Wit (SKRS) in hun bso-bussen. © Foto Marc Moussault

Directeuren Penny Komrij, Kim Kuijper (beiden Fun4Kids) en Mascha de Wit (SKRS) in hun bso-bussen. © Foto Marc Moussault Directeuren Penny Komrij, Kim Kuijper (beiden Fun4Kids) en Mascha de Wit (SKRS) in hun bso-bussen. © Foto Marc Moussault