Week van de opvoeding 2020

07-10-2020

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Hierbij draait het om de ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Bij het opvoeden van een kind sta je er namelijk niet alleen voor.

Thema: Staan en opvallen
Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig. Welke factoren zorgen ervoor dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind.

Opvoeden is hard werken. Soms gaat het met vallen en opstaan. Maar het is vooral ook genieten. Daarom zeggen we ‘Staan en Opvallen’.

 

Onze regiomanager Evelien, de kinderen van bso Nes en ouders uit de oudercommissie vertellen in drie video’s over natuurlijk buitenspelen en risicovol spelen in de kinderopvang. Wat betekent risicovol spelen, waarom stimuleren wij dat bij SKRS, hoe kijken ouders naar risicovol spelen en wat vinden kinderen hier eigenlijk zelf van? Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk onderstaande video’s!

 

Video week van de opvoeding - Regiomanager Evelien vertelt! (https://www.facebook.com/watch/?v=1606551189522634)

Video week van de opvoeding - kinderen vertellen! (https://www.facebook.com/watch/?v=772789563294123)

Video week van de opvoeding - oudercommissieleden vertellen! (https://www.facebook.com/watch/?v=357815951940506)

Week van de opvoeding 1 Week van de opvoeding 1