Één beslisboom voor verkouden kinderen 0 jaar t/m groep 8

28-09-2020

Sinds 18 september gelden voor verkouden kinderen van 0-6 en 7-12 jaar dezelfde regels. De regels voor het toelaten van verkouden kinderen op de kinderopvang en in het basisonderwijs zijn gelijk getrokken. Dat betekent dat kinderen van 7 t/m 12 jaar met een snotneus in bepaalde gevallen ook naar de kinderopvang, bso of gastouder mogen. Dit heeft ertoe geleid dat er nog maar één beslisboom is.  

 

Wat is er aangepast?

Onderstaande aanpassingen zijn t.o.v. de versie van 3 september 2020.

- De titel is aangepast naar 0 jaar t/m groep 8. De doelgroepen van deze beslisboom zijn kinderen in de kinderopvang en in het basisonderwijs. Er is daarom bewust gekozen voor
‘t/m groep 8’ in plaats van ‘t/m 12 jaar’. Kinderen van alle leeftijden in het basisonderwijs vallen hieronder.

- Aan de inleiding is uitleg over de nieuwe regels toegevoegd.

- Er is een aandachtspunt toegevoegd: het is belangrijk om de hele beslisboom te doorlopen. Begin met de startvraag en volg de vragen zoals aangegeven.

Het witte blok over wanneer testen en testuitslagen is aangepast en uitgebreid.

- De datum is aangepast.

 

Lees meer informatie over de vernieuwde beslisboom op de site van BOink: https://www.boink.info/download-beslisboom-verkouden-kinderen-toelaten (https://www.boink.info/download-beslisboom-verkouden-kinderen-toelaten)

Lees het actuele nieuws over het coronabeleid en de vernieuwde beslisboom bekijken? Kijk op onze site: https://www.skrs.nl/tp-165-2/actueel (https://www.skrs.nl/tp-165-2/actueel)

temperature-5185844_1920 temperature-5185844_1920