Coronaprotocol gewijzigd: kind (0-4) blijft na verblijf in land met code oranje of rood thuis.

14-08-2020

Het coronaprotocol voor de kinderopvang is per 13 augustus aangepast. De belangrijkste wijziging betreft die voor ouders en kinderen die terugkeren uit een land of een gebied met een oranje of rood reisadvies. Voor hen geldt het dringende advies om bij thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan.

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar geldt als uitzondering dat zij wel naar de buitenschoolse opvang (en naar school en sport) mogen, tenzij zij corona-gerelateerde klachten hebben of een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid. Ouders mogen hun kinderen echter tijdens hun eigen 14 dagen thuisquarantaine niet halen of brengen.

Voor kinderen tot 4 jaar geldt dat zij tijdens hun quarantaineperiode niet naar de kinderdagopvang mogen.

 

De overige belangrijke wijzigingen in het coronaprotocol voor de kinderopvang hebben wij onderstaand voor u samengevat:

- Wees terughoudend in het gebruik van handdesinfectiemiddelen bij kinderen vanwege het gevaar van vergiftiging bij inname van deze middelen.

- Quarantaineregels voor ouders, kinderen en medewerkers bij terugkeer uit vakantielanden- of gebieden met een oranje of rode risicokleur.

- Tussen medewerkers en kinderen hoeft geen 1,5 meter afstand bewaard worden.

- Tussen kinderen onderling hoeft geen 1,5 meter afstand bewaard te worden.

- Bij milde klachten kan er bij de GGD een coronatest worden afgenomen.

- Nieuwe beslisboom opgesteld door het RIVM en BOink

 

Alle wijzigingen en regels nog eens rustig doorlezen? Dan vindt u onderstaand het aangepaste coronaprotocol kinderopvang.

corona corona