Alle medewerkers SKRS gecertificeerd voor EHBO voor Kinderen

De afgelopen weken zijn (vrijwel) alle pedagogisch medewerkers van SKRS naar de basiscursus of herhalingscursus geweest voor EHBK, oftewel: EHBO voor Kinderen. Hoewel de Wet voorschrijft dat per locatie minimaal één medewerker EHBK-geschoold moet zijn, kiest SKRS ervoor om álle pedagogisch medewerkers te scholen, inclusief de invalmedewerkers.

Tijdens de cursus kregen de medewerkers uitleg over schaafwonden, brandwonden, verslikking en meer. Ze legden een drukverband bij elkaar aan, en oefenden de stabiele zijligging en reanimatie bij kinderen en volwassenen. En goed nieuws: iedereen legde het examen met goed gevolg af! 

Veilig en vertrouwd
Veilig en vertrouwd, dat is een van de speerpunten waar SKRS voor staat. Onder ’veilig’ verstaan wij een emotioneel veilig gevoel, een veilige binnen- en buiteninrichting en dus ook EHBK-gecertificeerde pedagogisch medewerkers. En niet één persoon per locatie, maar álle pedagogisch medewerkers. Zodat, mócht er iets gebeuren, het kind (of de ouder, een collega of externe in huis) zo snel mogelijk geholpen kan worden door een bekend en vertrouwd persoon. Het kind voorop! 

Ook bhv’ers weer geschoold
Naast de scholing voor EHBK was er ook bijscholing voor onze bedrijfshulpverleners (bhv’ers). Zij zijn weer helemaal op de hoogte van de verschillende branden, verschillende blusmiddelen, en het begeleiden van ontruimingen. Met oefening in de praktijk zijn ook zij weer helemaal bijgeschoold! 

Cursus EHBO bij Kinderen Cursus EHBO bij Kinderen
Cursus bhv - Foto SKRS Cursus bhv - Foto SKRS