Kinderen een en al oor tijdens Voorleesontbijt

Joepie, het was weer Nationaal Voorleesontbijt! Kinderen op de kinderdagverblijven van SKRS luisterden woensdag aandachtig naar hun voorlezers: kinderen van een nabijgelegen basisschool. 

Op ’t Bikkeltje kwamen Juul en Benthe van groep 7b van de Aloysiusschool voorlezen. Op ’t Hoepeltje twee leerlingen van De Keerkring: Dewi en June uit groep 6-7. En op ’t Vliegertje kwamen leerlingen van De Wielewaal het verhaal vertellen over de gulzige geit. Er werd stil geluisterd, er werd gezongen en gedanst, er werd wat heen en weer gelopen, het verhaal werd nóg een keer voorgelezen ... Het was een gezellige ochtend, die werd afgesloten met - hoe kan het ook anders met een voorleesontbijt - een krentenbolletje, gesponsord door bakkerij Slijkerman (http://www.bakkerijslijkerman.nl). Hij was weer heerlijk hoor, bakker! 

Kinderdagverblijf ’t Schommeltje heeft het Voorleesontbijt donderdag op het programma staan. Dan zijn de peuters van peuteropvang De Trommel er ook. Wel zo gezellig om samen te luisteren! 

Een ander boek centraal
SKRS koos voor een ander boek dan het landelijke ’prentenboek van het jaar’. Landelijk staat ’Een huis voor Harry’ centraal, maar dit boek is voor kinderen van vier en ouder. Daarom heeft SKRS gekozen voor ’Gulzige geit’ van Petr Horácek, een boek dat geschikt is voor de nul- tot vierjarigen op de kinderdagverblijven. 

Nationale Voorleesdagen
Het Voorleesontbijt was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen (http://www.nationalevoorleesdagen.nl), die van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019 zijn. Ook de bibliotheek en de boekhandel organiseren activiteiten. Leuk om in de gaten te houden! 

Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (3) Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (3)
Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (4) Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (4)
Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (5) Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (5)
Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (6) Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (6)
Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (2) Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (2)
Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (1) Voorleesontbijt op 't Bikkeltje 2019 (1)
Voorleesontbijt op 't Hoepeltje 2019 (1) Voorleesontbijt op 't Hoepeltje 2019 (1)
Voorleesontbijt op 't Hoepeltje 2019 (2) Voorleesontbijt op 't Hoepeltje 2019 (2)