Medewerkers SKRS geslaagd voor Puk-cursus

Mooi nieuws! Negen medewerkers van SKRS Kinderopvang kregen dinsdag 15 januari hun certificaat uitgereikt voor de VVE-training Uk & Puk. Samen met eerdere lichtingen zijn nu in totaal 41 pedagogisch medewerkers opgeleid en gecertificeerd om met deze methode te werken. Dit zijn vrijwel alle vaste medewerkers van het kinderdagverblijf en de peuteropvang! 

De ochtend begon met de eindpresentaties van de medewerkers. De een verkleed als Puk (’Ik heb Puk me zó eigen gemaakt, ik vóel me helemaal Puk!’), de ander gericht op yoga, en weer een ander toegespitst op de keuzemogelijkheden die je voor kinderen kunt creëren. Met potloden of een bakje verf in zicht kun je kinderen bijvoorbeeld al keuzes bieden. ’Iedere medewerker heeft haar eigen kwaliteiten en talenten, dat was in elke presentatie weer zichtbaar,’ concludeert regiomanager Evelien Bakker. ’We zijn heel trots. Dat gevoel overheerst echt.’

Na afloop van de presentaties ondertekenen de medewerkers hun certificaat en nemen ze een mooie bos bloemen in ontvangst. Deze geslaagde groep was de tweede lichting voor Jaqueline Tieman, die naast pedagogisch medewerker ook intern VVE-trainer is bij SKRS. 

VVE-programma Uk & Puk

Op de peuteropvang en op het kinderdagverblijf wordt gewerkt aan VVE: voor- en vroegschoolse educatie. Met het programma Uk & Puk worden de peuters op speelse wijze voorbereid op de basisschool. Handpop Puk is de grote vriend van alle peuters. Spelenderwijs maakt hij de peuters bekend met kleuren, getallen en meer. De methode wordt toegepast bij peuters, maar ook bij de baby’s en dreumesen. 

20190115_171101 20190115_171101