Cursus Kinder-EHBO nu ook voor ouders!

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje! Jaarlijks belanden er ongeveer 140.000 kinderen op de eerste hulp. Weet u hoe u moet handelen bij de meest voorkomende ongevallen met en bij kinderen? In samenwerking met Let us Train You organiseert SKRS de cursus Kinder-EHBO. De cursus is op 12 én 19 september 2018, beide avonden van 19.00 tot 22.00 uur op de SKRS-locatie aan de Nes in Schagen.

Wat doe je bij een verslikking bij een baby van 9 maanden? En bij een kind van 8 jaar? Wat doet u wel in een bepaalde situatie en wat vooral niet? In de cursus Kinder-EHBO leert u als vader, moeder of andere opvoeder omgaan met de meest voorkomende ongevallen met kinderen. Er komt een stuk theorie aan bod, maar u gaat ook zelf ook aan de slag met kinderreanimatie, stabiele zijligging en verbinden. Na afloop bent u in staat om zelfstandig eerste hulp te verlenen aan kinderen; een gerust gevoel voor uw meest waardevolle bezit.

Inhoudelijk zullen de volgende onderwerpen behandeld worden: uitwendige wonden, bloedingen, letsel, vreemde voorwerpen, insectensteken en –beten, brandwonden, vergiftiging, oogletsel, buiten bewustzijn, ademhaling, kinderreanimatie, koortsstuip, allergie, stabiele zijlligging en verbandleer. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en de NRR. Na afloop wordt uw kennis getoetst middels een leuke interactieve quiz en ontvangt u een certificaat dat is uitgegeven door Let us Train You!

Heeft u specifieke vragen over Kinder-EHBO? Of heeft u zelf ervaring met bijvoorbeeld een reanimatie? Laat het dan weten: dan kan hier rekening mee worden gehouden tijdens de cursus Kinder-EHBO.

Kosten
De kosten voor deze zes uur durende cursus zijn 87,50 euro per persoon. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk een gedeelte of 100 procent vergoed.

Staat er in uw vergoedingenoverzicht expliciet vermeld dat u alleen in aanmerking komt voor een vergoeding wanneer u een NIKTA-certificaat behaalt? Dat is ook mogelijk binnen deze training. In dat geval bedragen de kosten 110,00 euro per persoon.

Inschrijven of meer informatie?
Ga naar https://letustrainyou.nl/events/cursus-kinder-ehbo-schagen-skrs-september (https://letustrainyou.nl/events/cursus-kinder-ehbo-schagen-skrs-september) om u in te schrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Femke of Leoniek van Let us Train You via 06 3335 8367 of trainingen@letustrainyou.nl (mailto:trainingen@letustrainyou.nl).

2_-Bobbi-met-pleister-en-mitella-verkleind-1200x926 2_-Bobbi-met-pleister-en-mitella-verkleind-1200x926