Vanaf 24 januari: de Nationale Voorleesdagen!

Dat wordt weer lekker veel voorlezen de komende weken! Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2018 zijn weer de Nationale Voorleesdagen (http://www.NationaleVoorleesdagen.nl).

Bij SKRS trappen we de dagen traditioneel af met het Nationaal Voorleesontbijt op woensdag 24 januari. Kinderen van omliggende basisscholen komen voorlezen op onze kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties. Zo komen leerlingen van De Keerkring woensdag naar ’t Hoepeltje en leerlingen van de Niko Tinbergenschool naar ’t Vliegertje. Op sommige locaties komt de donderdag beter uit: die dag komen kinderen van De Rank naar ’t Schommeltje en leerlingen van basisschool Op Avontuur naar de gelijknamige peuteropvang in het pand.

Onder het genot van een krentenbolletje, gesponsord door bakkerij Slijkerman uit Schagen, zullen de baby’s, dreumesen, peuters en kleuters luisteren naar het verhaal van het Prentenboek van het jaar. Dit jaar staat het boek ’Ssst! De tijger slaapt’ centraal, van schrijver en illustrator Britta Teckentrup. Wij hebben er zin in!

9 voorleestips

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaan in bed een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Doe uw voordeel met de 9 voorleestips (http://www.nationalevoorleesdagen.nl/nieuws).

Activiteiten biobliotheek

Ook bij de KopGroep Bibliotheken zijn veel activiteiten, zoals workshops, voorstellingen en XL-voorlezen. Bekijk het programma (https://www.kopgroepbibliotheken.nl/nationale-voorleesdagen-2018.html), reserveer kaarten (https://kopgroep.biblio-shop.nl/activiteiten) voor voorstellingen, of lees de nieuwsbrief (http://www.doedebieb.nl/vroeg-en-voorschoolse-educatie/nationale-voorleesdagen).

Dont-Wake-Up-Tiger-Britta-Teckentrup-726x422 Dont-Wake-Up-Tiger-Britta-Teckentrup-726x422