Bouwcontracten IKC Groeneweg getekend!

Medio augustus 2018 zal het nieuwe pand van IKC Groeneweg gereed zijn. Basisschool De Rank en SKRS Kinderopvang (met kinderdagverblijf, peuteropvang en bso) zullen hier dan hun onderkomen vinden. In het IKC zullen kinderen van 0 tot 12 jaar in hetzelfde gebouw kunnen spelen en leren.

Het gebouw straalt de visie uit van De Rank en SKRS, waarin de wens is uitgesproken van veel licht en ruimte. Dit wordt zichtbaar door de grote mate van overzichtelijkheid en het gebruik van veel glas.

Vanuit de visie zijn ’openheid’ en ’verbondenheid’ eigenschappen die terugkomen in het gebouw. De nieuwe school karakteriseert tevens een uitstraling van rust. Rust is de basis voor een fijn leef- en werkklimaat. Het ontwerp van de school zorgt ervoor dat de rust kan worden gerealiseerd. De missie verwoordt het mooi: ’Diep geworteld; wijd vertakt, altijd groeiend’.

Het gebouw is een ontwerp van architectenbureau Maat en zal worden gebouwd door aannemersbedrijf Tuin en Wilms. Opdrachtgever is Stichting Sarkon, het schoolbestuur van onder andere De Rank in Schagen.

Op de foto de feestelijke ondertekening van de contracten door Kees Jan Tuin (aannemer A. Tuin), M. Wilms (aannemer Wilms), Ronald van Hek en Felix van Winkel (architectenbureau Maat) en Gert Jan Veeter (Stichting Sarkon), in het bijzijn van Mascha de Wit (directeur-bestuurder SKRS Kinderopvang), Frans Leijen (directeur De Rank) en André Hagedoorn (bouwkundige Stichting Sarkon).

Kees Jan Tuin (aannemer A.Tuin), Gert Jan Veeter (bestuurder Sarkon), Ruud Wilms (aannemer Wilms), Ronald van Hek (Maat), André Hagedoorn (Sarkon), Frans Leijen (De Rank), Felix van Winkel (Maat) en Mascha de Wit (SKRS) Kees Jan Tuin (aannemer A.Tuin), Gert Jan Veeter (bestuurder Sarkon), Ruud Wilms (aannemer Wilms), Ronald van Hek (Maat), André Hagedoorn (Sarkon), Frans Leijen (De Rank), Felix van Winkel (Maat) en Mascha de Wit (SKRS)
André Hagedoorn (Sarkon), Mascha de Wit (SKRS) en Gert Jan Veeter (bestuurder Sarkon) André Hagedoorn (Sarkon), Mascha de Wit (SKRS) en Gert Jan Veeter (bestuurder Sarkon)
Felix van Winkel (Maat), Kees Jan Tuin (A.Tuin) en Ronald van Hek (Maat) Felix van Winkel (Maat), Kees Jan Tuin (A.Tuin) en Ronald van Hek (Maat)