Heeft u vragen over de opvoeding?

Soms kan het waardevol zijn om als ouder of opvoeder met iemand over het opvoeden in gesprek te gaan, iemand die losstaat van het gezin. Dit kan met de pedagogisch medewerker(s) op de groep van uw kind, maar ook bij de GGD in het Opvoedspreekuur.

- Het lijkt of de kinderen altijd ruzie hebben. En ik wil juist zo graag dat het gezellig blijft!

- Tim zegt iedere dag aan tafel: ”Lust ik niet.”

- Mijn kinderen luisteren niet naar mij. Het lijkt wel of zij de baas zijn in huis.

- Tessa gaat jammeren en snel huilen als zij haar zin niet krijgt.

- Iedere keer die grote mond als ik aan mijn dochter vraag of ze iets wil doen.

- Mijn zoon liegt. Hoe reageer ik op de leugens?

Herkenbaar?

Opvoeden is leuk, maar kan ook lastig zijn. Wilt u checken of u op de goede weg zit met uw aanpak of heeft u behoefte aan advies? Kom naar het Opvoedspreekuur van de GGD. Samen met de opvoedadviseur kijkt u welke oplossingen bij uw opvoedvraag passen.

Wilt u een afspraak maken?

Bel dan 088 0100 550. Locaties: Gezondheidsplein Zuiderweg in Schagen en brede school De Hoge Ven in Warmenhuizen. Kosten: gratis en vrijblijvend voor ouders en opvoeders met jeugdigen in de leeftijd tot 18 jaar.

- Zie ook de Bekijk de flyer voor ouders van peuters (http://www.skrs.nl/content/165/download/clnt/70639_Poster-flyer_Opvoedspreekuur_gemeente_Schagen_-_peuter_(oktober_2016).pdf)

- Zie ook de flyer voor ouders van basisschoolkinderen (http://www.skrs.nl/content/165/download/clnt/70640_Poster-flyer_Opvoedspreekuur_gemeente_Schagen_-_basisschool_(oktober_2016).pdf)

Voor meer informatie, kijk op www.ggdhn.nl/opvoeden-opgroeien (http://www.ggdhn.nl/opvoeden-opgroeien).