En dit zijn de plannen voor IKC Groeneweg

Het duurt nog even, maar in augustus 2018 zullen kinderdagverblijf ’t Schommeltje en peuteropvang De Trommel, samen met basisschool De Rank, een nieuw pand betreden. Op 31 mei 2016 werden op de informatieavond in de Groene Schakel de eerste tekeningen getoond.

Bekijk de video van het nieuwe pand voor IKC Groeneweg! (https://youtu.be/gHmmLhl1AtM)

SKRS, Sarkon en de gemeente Schagen organiseerden samen de informatieavond over de vervangende nieuwbouw. Het project is voorbereid door Sarkon, de overkoepelende organisatie waaronder De Rank valt. Het nieuwe pand is ontworpen door M@@T Architecten &  Adviseurs.

IKC Groeneweg

Samen zullen De Rank, ’t Schommeltje en De Trommel het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) vormen in de Groeneweg, aan de Iepenlaan in Schagen. Zij komen in één gezamenlijk pand op de plek waar nu De Rank en de dependance van de Julianaschool gevestigd zijn. De dependance van de Julianaschool zal verhuizen.

Een IKC is een voorziening voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar en biedt een totaalpakket voor educatie, opvang en ontwikkeling. Ouders en kinderen hebben te maken met één pedagogische missie, één visie, één organisatie en één team. De kinderopvang en basisschool ondersteunen en stimuleren de kinderen gezamenlijk in hun ontwikkeling.

Eerste tekening voor IKC Groeneweg Eerste tekening voor IKC Groeneweg
SKRS Kinderopvang - locatie Groeneweg (1) SKRS Kinderopvang - locatie Groeneweg (1)