Burgemeester leest voor aan kinderen SKRS

Woensdag 27 januari was het weer feest voor de kinderen van SKRS kinderopvang! Het was de dag van het Nationaal Voorleesontbijt, de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen. En helemaal leuk: dit jaar kwam Marjan van Kampen, de burgemeester van Schagen, het Prentenboek van het jaar voorlezen. Op een andere locatie kwamen twee leerlingen van de Niko Tinbergenschool het verhaal enthousiast vertellen!

De kinderen van ’t Bikkeltje en ’t Schommeltje waren afgereisd naar kinderdagverblijf ’t Hoepeltje aan de Nes in Schagen. Daar luisterden de nul- tot vierjarigen naar het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij!’, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. 

Op kinderdagverblijf ’t Vliegertje in de Waldervaart lazen twee leerlingen uit groep 8 van de Niko Tinbergenschool het verhaal enthousiast voor. De meiden onderstrepen met hun voorlezen de goede samenwerking binnen het Kindcentrum Waldervaart.

Na het voorlezen door de burgemeester smulden de kinderen van een lekker broodje dat was gesponsord door bakkerij Slijkerman (http://www.bakkerijslijkerman.nl/).

Nationale Voorleesdagen

Het Voorleesontbijt is jaarlijks en geldt als aftrap van de Nationale Voorleesdagen. De dagen hebben als doel het voorlezen te bevorderen bij kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ouders en kinderen veel plezier. Centraal staat altijd het Prentenboek van het jaar.

De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2015. Kijk voor meer informatie op www.nationalevoorleesdagen.nl (http://www.nationalevoorleesdagen.nl).

 

image4 image4
image1 image1
image2 image2
image5 image5
IMG-20160127-WA0001 IMG-20160127-WA0001
Voorleesontbijt Vlieger Voorleesontbijt Vlieger
slide-1-pbvhj2016 slide-1-pbvhj2016