Inspectierapporten GGD positief!

In de zomermaanden zijn op verschillende locaties van SKRS de jaarlijkse kwaliteitsinspecties geweest door een medewerker van de GGD. Hieronder leest u een voorbeeld van een opmerking uit het inspectierapport van ’t Schommeltje.

Ook van de andere kinderdagverblijven en bso’s zijn de inspectierapporten beschikbaar. U vindt de volledige rapporten van alle locaties op www.skrs.nl/kwaliteitscontrole (http://www.skrs.nl/kwaliteitscontrole).


Een observatie over het pedagogisch klimaat uit het rapport over ’t Schommeltje:

Persoonlijke competenties > buitenactiviteiten: Kinderen gaan dagelijks een (vast) deel van de tijd naar buiten. In de buitenruimte is spelmateriaal aanwezig; kinderen worden aangezet tot individueel en gezamenlijk spel. De beroepskrachten maken gebruik van de omgeving om de leefwereld van kinderen te verbreden, in aansluiting op interesse of thematisch programma (park, winkel, boerderij, werkplaats, station).

Praktijkvoorbeeld: “Naast het los speelmateriaal en de speelse groene buitenruimte met onder andere een waterpompje en zand, hadden de beroepskrachten de modderdag voorbereid door verschillend passend materiaal klaar te zetten. De kinderen konden spelen met verschillende potten pannen en kookgerei. Er was een fornuis aanwezig en er werden badjes en bakken water neergezet zodat de kinderen zelf modder konden maken en met de modder konden spelen. De kinderen konden hier individueel mee aan de slag. Na enige tijd werd door een van de beroepskrachten een parcours klaar gezet. De kinderen konden water van de ene kant naar de andere kant verplaatsen.”

Op www.skrs.nl/kwaliteitscontrole (http://www.skrs.nl/kwaliteitscontrole) kunt u de observaties van uw eigen en andere locaties te lezen. Leuk!