Aantrekkelijk sportaanbod voor kinderen van De Rank

SKRS, basisschool De Rank en Sportservice Schagen hebben de handen ineengeslagen en starten na de herfstvakantie een aantrekkelijk sportaanbod voor alle kinderen van De Rank! In de gymzaal van De Rank, in de Groeneweg, kunnen de kinderen kiezen voor hiphop en/of freerunning. En ... kinderen die die middag naar de bso gaan sporten gratis!

Het hele schooljaar 2015-2016 kunnen basisscholen zich aansluiten bij Sportservice Schagen en SKRS en per kwartaal een sportaanbod creëren. Het schooljaar is verdeeld in vier periodes van elk zes weken. In het eerste kwartaal kunnen de kinderen van De Rank zich uitleven. Welke scholen later in het jaar aan bod komen, is nog niet bekend.

Elk kwartaal kan een andere school zich aansluiten en wordt er een nieuwe keuze gemaakt voor sporten. Hierbij wordt ook geluisterd naar de wensen van de kinderen. Het doel is om de kinderen te laten bewegen en te stimuleren om nieuwe sporten uit te proberen.

De kinderen van De Rank (beide locaties) kunnen zich inschrijven voor hiphop en/of freerunning.

Hiphop

Hiphop is een stoere dansvorm die elementen bevat van breakdance en streetdance, aangevuld met diverse andere dansstijlen. Het heeft verende, krachtige en dynamische bewegingen en heeft een losse stijl van bewegen.

Voor: kinderen van groep 3 t/m 5

Dag en tijd: donderdag van 14.15 tot 15.15 uur

Data: 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november en 3 december

Locatie: gymzaal van De Rank aan de Iepenlaan, in de Groeneweg in Schagen

Kledingadvies: stoere, ‘baggy’ kleding en zaalschoenen

Kosten: € 12,50 voor 6 lessen / gratis als uw kind donderdagmiddag gebruikmaakt van de bso van SKRS

Freerunning

Freerunning is een sport waarbij niks in de weg staat! Het is een loopdiscipline waarbij op een zo vloeiend mogelijke manier hindernissen worden overwonnen. Je verplaatst je van A naar B door verschillende obstakels te trotseren. Onderweg is er ruimte voor coole, gaaf uitziende tricks en moves die zo kenmerkend zijn voor de sport.

Voor: kinderen van groep 5 t/m 8

Dag en tijd: maandag van 14.15 tot 15.15 uur

Data: 26 oktober en 2 t/m 30 november

Locatie: gymzaal van De Rank aan de Iepenlaan, in de Groeneweg in Schagen

Kledingadvies: sportkleding en zaal(sport)schoenen

Kosten: € 10,00 voor 6 lessen / gratis als uw kind maandagmiddag gebruikmaakt van de bso van SKRS

Aanmelden

Wilt u uw kind opgeven voor één of (als het in groep 5 zit) beide cursussen? Geef dat dan uiterlijk 15 oktober aan bij de leerkracht van uw kind op De Rank. Geef daarbij ook aan of uw kind die middag gebruikmaakt van de bso van SKRS. We verwachten een grote belangstelling, dus meld uw kind op tijd aan!

Na 15 oktober hoort u of de cursus doorgaat. Zo ja, dan ontvangt u ook machtigingsformulier voor de betaling. Kinderen kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet contant betalen.

Contact

Bij vragen kunt u contact opnemen met Talisa van der Fluit van Sportservice Schagen, bel 0224 214 774 of mail naar tvanderfluit@sportserviceschagen.nl (mailto:tvanderfluit@sportserviceschagen.nl).