Tweede lichting medewerkers SKRS ontvangt certificaten Uk & Puk!

Op 4 november kreeg de tweede groep pedagogisch medewerkers van SKRS haar certificaten uitgereikt. De medewerkers hebben hun tweejarige opleiding tot VVE-medewerker succesvol afgerond en zijn officieel gecertificeerd voor Uk & Puk, het totaalprogramma voor kinderen van nul tot vier jaar.

De activiteiten van Uk & Puk stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Ook geeft Uk & Puk de eerste rekenprikkels. Uk & Puk is een VVE-programma: een programma voor voor- en vroegschoolse educatie.

Het complete spelen, ontdekken en groeien
Spelen is ontdekken. En spelen is groeien. Daarom staat spelen centraal in Uk & Puk. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van nul tot vier jaar. Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen!

Uk & Puk organiseert alle activiteiten rondom tien thema’s. Deze thema’s komen uit de directe belevingswereld van jonge kinderen en spelen zich af in het hier en nu.

Ook richt Uk & Puk zich op leidstervaardigheden, individuele activiteiten, verzorgingsactiviteiten, een kijkboek met platen en biedt het een extra thema voor peuters die bijna naar de basisschool gaan. Zo worden zij goed voorbereid op de basisschool.

Op élke groep een VVE-geschoolde medewerker
Uk & Puk wordt al volledig aangeboden op de peuteropvang (http://www.skrs.nl/pg-165-7-82883/pagina/peuteropvang.html) van SKRS. Nu de tweede lichting medewerkers geslaagd is voor de opleiding, heeft SKRS op élke kinderdagverblijfgroep een VVE-geschoolde medewerker!

Vorig jaar (5 november 2013) was SKRS de eerste kinderopvangorganisatie (http://www.skrs.nl/nw-165-7-3499244/nieuws/primeur_in_de_kop_van_noord-holland_medewerkers_skrs_ontvangen_certificaten_uk__puk.html?page=1) in de kop van Noord-Holland met medewerkers die gecertificeerd zijn voor het VVE-programma Uk & Puk.

SKRS heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij zijn van mening dat je alleen met goed opgeleide medewerkers goede kinderopvang kan bieden. Daarom blijven we werken aan kwaliteit. Ten behoeve van het kind en de ouders.

Peuteropvang
Deze vorm van opvang stond voorheen bekend als peuterspeelzaal. De peuteropvang is 39 weken in het jaar geopend en vijf ochtenden per week. Peuteropvang De Triangel (locatie Nes) is open van 8.00 tot 13.00 uur; peuteropvang De Tamboerijn (locatie Waldervaart) van 8.45 tot 11.45 uur.


De tweede lichting pedagogisch medewerkers van SKRS ontvangt haar VVE-certificaat! Foto SKRS De tweede lichting pedagogisch medewerkers van SKRS ontvangt haar VVE-certificaat! Foto SKRS