Hoe was de herfstvakantie op bso De Koet?

Het was weer herfstvakantie en de kinderen van de basisschool mochten weer gezellig hele dagen naar de bso! Hoe was de herfstvakantie op bso De Koet? Pedagogisch medewerksters Stephanie, Linda en Celine brengen verslag uit.

Kaarsen maken
Maandag begonnen we lekker rustig aan met een mooie herfstknutsel. Alle kinderen hadden een mooie herfsttak gemaakt. Verder hebben we lekker gespeeld en daarna gingen we tosti’s bakken. Nou, dat smaakte naar meer! Na het eten hebben we even lekker een frisse neus gehaald en toen gingen we met de Stint naar Schagen.

Daar gingen we op in de ruimte van bso Groeneweg kaarsen maken. De kinderen moesten ze brokkelen en daarna ging Linda ze opgieten. Toen dat klaar was, moesten we een tijdje wachten omdat ze moesten drogen. We hebben lekker gespeeld daar, deden nog een boodschapje bij bso Nes en zijn toen weer richting De Koet gegaan. Het was een gezellig dagje en gelukkig hebben we het droog gehouden.

Zwemmen in Schagen
Dinsdag gingen we op tijd met de Stint naar Schagen! Op bso Nes genoten we van de limonade en een koekje. Daarna gingen we door naar bso De Buizenberg om te spelen en een vroege lunch te nuttigen. Zodat we lekker konden plonsen zodra het zwembad openging.

Nou, de waterratjes hebben het tot het eind vol gehouden. Fantastisch vonden zij het. Wat natuurlijk ook erg leuk was, is dat we onze Stint om gingen ruilen voor een snellere. Terug op De Koet was deze vakantiedag al bijna om.

Koken in de De Kroft
Donderdag gingen we weer op tijd met de Stint naar Schagen omdat de grotere kinderen met groep 3 en 4 mee gingen naar activiteitencentrum De Kroft! Daar gingen zij met licht-verstandelijke gehandicapten koken en kerstbomen maken van hout. Het was een groot succes!

De jongere kinderen gingen gezellig bij bso Nes spelen. Er werden appelflappen en worstenbroodjes gebakken. ‘s Middags gingen zij met groep 1 en 2 van bso Nes dansen bij Body Action. Wat hebben zij hun best gedaan! Het zag er allemaal heel leuk uit, wat een talenten! Toen we terug waren op De Koet was de dag al bijna voorbij. Wederom een geslaagde dag!

Krantenbak oppimpen
Tussendoor hebben we ook nog een leuke krantenbak opgepimpt. Hij staat superleuk naast onze mooie bank! Eerst was het schuren, daarna verven ... Bijna iedereen heeft eraan meegeholpen! Verder blijven we bezig met ons thema ’herfst en de natuur’ en gaan we vanaf dinsdag de 21e dansen en/of gymmen. Een aantal weken komt Denice ons lesgeven op de dinsdag. Zij is afgestudeerd aan de ALO in Amsterdam en heeft er zin in! Jullie ook???

Al met al was het weer een geslaagde vakantie! Inmiddels hebben we weer genoeg nieuwe leuke andere dingen te doen op De Koet, dus we gaan gezellig door!

> Bekijk de foto’s van de herfstvakantie op bso De Koet! (http://www.skrs.nl/ph-165-3-18058/foto/herfstvakantie_oktober_2014.html?page=1)


 
Bso De Koet aan het sporten bij Body Action. Foto SKRS Bso De Koet aan het sporten bij Body Action. Foto SKRS