Hoe was de laatste vakantieweek van bso De Koet?

Maandag 11 augustus, de laatste maandag van de zomervakantie, ging bso De Koet naar het Hoenderdaellpark in Anna Paulowna. Hoe was deze dag? En de rest van de week? Pedagogisch medewerkster Linda doet verslag!

Wat fijn, het zonnetje scheen weer! We begonnen in de kinderboerderij en vanuit daar liepen we verder het park in. Jeetje, wat veel dieren zeg! We keken onze ogen uit: apen, papagaaien, lepelaars, walibi’s, wolven, tijgers, krokodillen, struisvogels, otters en nog veeeeeeeeel meer. Overal hebben we even gekeken.

Jammer genoeg waren de apen van het apeneiland binnen, dus konden ze niet op ons zitten of dichtbij komen. Wel probeerde een aap ons te pakken, we schrokken ons een hoedje, hij sprong zo van zijn touw tegen het hek aan! De ’brutale aap’... In het leeuwenverblijf lagen de leeuwen maar wat te luieren, maar wat een mooie beesten!

Er was ook een leuke speeltuin waar we nog even hebben gespeeld. Er was een waterpomp met waterbaan, glijbanen, schommels... Leuk hoor! Daarna begon de roofvogelshow: dat was echt gaaf zeg, ze vlogen gewoon over ons heen! Een grote zeearend, torenvalkjes, gieren, uilen... Indrukwekkende vogels (vooral zo dichtbij)! Al met al was het een geslaagde dag.

Sportdag en timmerdorp
Dinsdag is pedagogisch medewerkster Ellen nog naar de sportdag op de Nes geweest, ook dit was weer erg gezellig.

Donderdag was de bso dicht omdat iedereen naar het timmerdorp ging. Ik ben even wezen kijken en moet zeggen dat het er heel erg mooi, leuk, gezellig uit zag. Prachtige hutten met bovenverdiepingen en glijbanen en al, leuke spijkerbordjes versierd met wol of loombandjes, tattoos, lekker zelf pannenkoeken bakken, echt superleuk!

De vakantie weer voorbij
En nu... nu is de vakantie weer voorbij. Vanaf maandag starten weer de ’gewone’ bso-dagen. Ook wel weer lekker en de leuke dingen blijven we natuurlijk gewoon doen. Ik hoop dat iedereen een geslaagde zomervakantie heeft gehad en tot van de week!
 
> Bekijk de foto’s van het dagje Hoenderdaell! (http://www.skrs.nl/ph-165-3-17114/foto/dagje_hoenderdaell_15_augustus_2014.html?page=1)