En de namen voor de locaties met peuteropvang zijn …

Zoals bekend bieden we peuteropvang aan op onze locatie aan de Nes. Ook openen we binnenkort onze eerste peuterspeelzaal, die voortaan ook peuteropvang genoemd zal worden. Beide locaties krijgen een eigen naam!
 
En de namen zijn …

De peuteropvang aan de Nes >>> De Triangel

De peuteropvang in de Waldervaart >>> De Tamboerijn

Met de namen voor de peuteropvang menen we de peuteropvang herkenbaarder te maken en meer onderscheid aan te brengen tussen de peuteropvang en de peutergroepen op het kinderdagverblijf.

Peuterspeelzaal wordt peuteropvang
De afgelopen weken hebben we aangekondigd dat we op maandag 18 augustus onze eerste peuterspeelzaal zullen openen. Omdat de peuterspeelzaal inhoudelijk gelijk is aan de peuteropvang aan de Nes, zullen we voortaan voor beide locaties de term ‘peuteropvang’ hanteren. Op 18 augustus zullen we dus peuteropvang De Tamboerijn openen.

Het verschil tussen De Triangel en De Tamboerijn is het aantal uur opvang per dag. De Triangel (Nes) biedt dagelijks 5 uur peuteropvang: van 8.00 tot 13.00 uur; De Tamboerijn (Waldervaart) biedt dagelijks 3 uur peuteropvang: van 8.45 tot 11.45 uur.

Altijd recht op toeslag
Op zowel De Triangel als De Tamboerijn hebben ouders recht op toeslag. Wanneer beide ouders werken en/of studeren en/of een traject volgen om werk te vinden en/of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling, hebben ze recht op toeslag van de overheid: de kinderopvangtoeslag.

Wanneer één of beide ouders niet werken en/of niet studeren en/of een sociaal-medische indicatie (SMI) hebben en/of recht hebben op een VE-plaats (voorschoolse educatie ter bevordering van de taalvaardigheid van hun kind), hebben ze recht op toeslag van de gemeente.

Kenmerken peuteropvang
- Voor kinderen van 2 tot 4 jaar
- 40 weken per jaar (niet in schoolvakanties)
- Voorheen bekend als peuterspeelzaal
- Speelse voorbereiding op de basisschool
- Met handpop en peutervriend Puk
- Netto vanaf € 0,62 per uur en € 12,46 per maand
- Gecertificeerde VVE-medewerkers
- Certificaat Groene Kinderopvang

Uiteraard luidt ook in de peuteropvang het motto: het kind voorop!

> Meer weten over VVE, de dagindeling, De Triangel en De Tamboerijn en meer over de peuteropvang? Ga naar de speciale pagina’s over de peuteropvang! (http://www.skrs.nl/pg-165-7-82883/pagina/peuteropvang.html)


Hoe gaan de peuteropvanglocaties heten..? Foto SKRS Hoe gaan de peuteropvanglocaties heten..? Foto SKRS