Hoe waren de eerste vakantiedagen op bso De Koet?

Maandag 7 juli begon de vakantie. Deze eerste week gingen de kinderen van De Koet meteen met de Stint op pad. Wat hebben ze zoal gedaan? Linda, pedagogisch medewerkerster op deze groep, vertelt.

Maandag 7 juli
Maandag begon de vakantie en eindelijk konden de kinderen van De Koet een rondje met de Stint. Na ons lunchpakketje gesmeerd te hebben, gingen we op pad. Dirkshorn uit, langs de golfbaan, Groenveld, Valkkoog en jaaaa ... Schagen. Bij het strandje van De Wiel hebben we even heerlijk gepicknickt. En aangezien het zonnetje scheen, hebben we ook nog even een duik in het meertje genomen. Wel frisjes, maar ook erg lekker.

Daarna gingen we even naar de stad om een boodschap te halen en gingen we onverwachts een pannenkoek eten bij Linda thuis. Mmmm, dat smaakte erg goed, dat was een aangename verrassing.

Vervolgens gingen we verder naar bso Nes, daar was namelijk een springkussen. Het was erg leuk om hier op visite te gaan, de kinderen hebben met van alles gespeeld en lekker gesprongen. Bedankt hoor, kinderen en leiding van de Nes, wij vonden het erg gezellig!

Rond 15.45 uur gingen we terug naar Dirkshorn, maar eerst natuurlijk nog even een ijsje gekocht, het is tenslotte vakantie. Op De Koet hebben we nog wat gekleurd, geverfd en gespeeld en toen was de dag alweer voorbij.
 
Dinsdag 8 juli
Oh nee, regen! Dat hadden we niet besteld hoor vandaag! Dat werd even de plannen wijzigen, waardoor we gezellig naar de bioscoop zijn geweest. Eerst allemaal even een lunchpakketje gesmeerd en toen richting Schagen.

Aangezien het nog vroeg was, hadden we besloten om alle locaties te bezichtigen. Eerst naar bso Waldervaart. We zijn zelfs ook nog bij het kinderdagverblijf daar, ’t Vliegertje, naar binnen geweest. Vervolgens gingen we door naar bso De Buizenberg, in de Aloysiusschool. De airhockeytafel viel erg in de smaak en Tim was met recht de kampioen, hij had ons allemaal ingemaakt.

Tussendoor nog even een boodschap bij Stam gedaan: met slecht weer is het ook altijd leuk om wat lekkers te bakken namelijk. Daarna gingen we door naar bso Nes, even op alle groepen gekeken en in alle ruimtes gegluurd en nog één spelletje op de X-box gedaan.

Via het kinderdagverblijf op deze locatie, ’t Hoepeltje, gingen we weer naar buiten. Het regende het nog steeds. En toen... toen was het tijd voor de film ’Hoe tem je een draak? - deel 2’ die heel erg leuk was. Ik vroeg nog in de auto: was dit leuk of leuk? ’Niet leuk, het was prachtig!’ Haha, die uitspraak vond ik dan weer prachtig.

Eenmaal terug op De Koet hebben we heerlijke cupcakes gebakken, ’gewone’ en met appel en rozijn. En ze waren lekker! Eerst hebben wij ze even voorgeproefd en daarna hebben we ze ingepakt voor thuis. Alle bakkers konden thuis trakteren, dat was een leuke vakantieverrassing maar vooral een lekkere. Daarna hebben we nog wat geloomd, gelezen, gespeeld en toen werden de kinderen alweer opgehaald.
 
Lieve Koet-kindjes, ik vond het hele gezellige dagen! Nu ga ik zelf van mijn vakantie genieten. Veel plezier met Ellen en tot 14 augustus. 

> Bekijk de foto’s! (http://www.skrs.nl/ph-165-3-17046/foto/eerste_dagen_zomervakantie_9_juli_2014.html?page=1)