Nieuw bij SKRS: peuteropvang 3 uur (voorheen peuterspeelzaal)!

Let op: de locatie voor drie uur peuteropvang bevindt zich niet meer in de Waldervaart, maar is ’verhuisd’ naar het centrum van Schagen. Zie de meest actuele situatie op de pagina over de peuteropvang (http://www.skrs.nl/peuteropvang).

Vanaf 18 augustus 2014 zal SKRS naast opvang op het kinderdagverblijf, de bso en de bestaande peuteropvang (vijf uur per dag) ook peuteropvang aanbieden voor drie uur per dag. De peuteropvang voor drie uur per dag stond voorheen bekend als peuterspeelzaal en wordt bij de gemeente ‘peuterplaatsen’ genoemd. De nieuwe wijze van financiering en regelgeving door de gemeente Schagen heeft dit mogelijk gemaakt.

Laatste update: maandag 7 juli 2014, 17:32 uur

De gemeente Schagen meent dat de diensten van peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties de afgelopen jaren steeds meer op elkaar zijn gaan lijken. De gemeente heeft daarom besloten om het vanaf 1 augustus voor beide soorten organisaties mogelijk te maken om zowel kinderopvang als peuterspeelzaalwerk aan te bieden, zodat er voor ouders een groter en diverser aanbod ontstaat. De peuterspeelzalen in Schagen moeten zich vanaf 1 augustus registreren als kinderopvangorganisaties.

Ook wordt vanaf 1 augustus de financiering voor peuterspeelzalen en kinderopvang meer gelijkgesteld. De peuterspeelzalen hebben geen recht meer op subsidie, maar ouders betalen de kosten van de peuterplaats. Als ouders hierbij geen kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst ontvangen, hebben zij recht op een inkomensafhankelijke toeslag van de gemeente.

Peuteropvang
In de peuteropvang kunnen twee- tot vierjarigen vijf ochtenden per week worden opgevangen voor de duur van drie of vijf uur.

Peuteropvang op locatie Nes (5 uur): 8.00 - 13.00 uur
Peuteropvang op locatie Waldervaart (3 uur): 8.45 - 11.45 uur

De peuteropvang voor drie uur is inhoudelijk gelijk aan de bestaande peuteropvang van vijf uur. Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst hebben in de peuteropvang (beide vormen) recht op de inkomensafhankelijke toeslag van de gemeente. De toeslag van de gemeente geldt voor maximaal twee dagen per week à drie uur opvang per dag.

Meer weten?
Bent u benieuwd naar het uurtarief? Wilt u meer weten over de peuteropvang van vijf uur en/of drie uur? Neem dan contact op met SKRS. Bel 0224 – 298 363 of mail naar info@skrs.nl (mailto:info@skrs.nl).

Let op: de locatie voor drie uur peuteropvang bevindt zich niet meer in de Waldervaart, maar is ’verhuisd’ naar het centrum van Schagen. Zie de meest actuele situatie op de pagina over de peuteropvang (http://www.skrs.nl/peuteropvang).
 

Op 18 augustus 2014 opent SKRS haar eerste peuterspeelzaal! Foto SKRS Op 18 augustus 2014 opent SKRS haar eerste peuterspeelzaal! Foto SKRS