Waarom biedt SKRS geen ‘uurtje factuurtje’ aan?

Met ‘uurtje factuurtje’ kunnen ouders kinderopvang afnemen per uur. Ouders kunnen hun kind elk uur van de dag brengen en ophalen. De rekening is dan ook per uur. SKRS kiest ervoor om dit niet aan te bieden om de hieronder genoemde redenen.

Bij SKRS is ‘uurtje factuurtje’ niet mogelijk: bij SKRS kunt u per dag of per dagdeel opvang afnemen. Een dag is hierbij van 7.30 tot 18.30 uur en een dagdeel is een ochtend, van 7.30 tot 13.30 uur, of een middag, van 12.30 tot 18.30 uur. Daarbij kunt u uw kind ’s ochtends brengen tot 9.00 uur en ’s middags halen vanaf 16.00 uur. Tussen de middag kan er gehaald en gebracht worden tussen 12.30 en 13.30 uur.

Rust op de groep
SKRS kiest bewust niet voor ‘uurtje factuurtje’. Wij hanteren speciale haal- en brengperiodes omdat we de rust op de groepen willen bewaren. Wij menen dat de rust verstoord wordt wanneer er op elk uur van de dag ouders binnenkomen om hun kind te brengen of halen. Bij SKRS staat het kind voorop en voor het kind willen we duidelijkheid en structuur bieden.

Daarnaast willen we ook het activiteitenaanbod niet verstoren. Bij een uitstapje met de bso naar bijvoorbeeld het zwembad of een speelpark willen we alle kinderen de kans geven om mee te gaan. Wanneer er midden op de dag kinderen opgehaald worden, kunnen we deze uitstapjes óf niet maken óf kunnen sommige kinderen niet mee.

Stabiliteit
Ook zou het ‘uurtje factuurtje’ de stabiliteit op de groep verstoren. Wanneer er vóór 16.00 uur al veel kinderen opgehaald zouden zijn, zouden we groepen eerder moeten samenvoegen en zouden pedagogisch medewerkers eerder naar huis gaan. Echter hechten wij belang aan vertrouwde gezichten bij het brengen en ophalen van uw kind. De aanwezigheid van vertrouwde pedagogisch medewerkers geven het kind een gevoel van emotionele veiligheid. Wanneer u als vader of moeder niet aanwezig bent, kan het kind zich gesteund voelen bij een bekende en vertrouwde volwassene.

Heeft u vragen?
Door de werkwijze bij SKRS kan het zijn dat u als ouder meer uren afneemt dan u daadwerkelijk nodig zou hebben. Echter vinden wij het voor het welzijn van de kinderen van belang om onze huidige werkwijze aan te houden.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met manager kinderopvang Mascha de Wit of directeur-bestuurder Jannie Mazereeuw. U kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 0224 – 298 363 of per e-mail via info@skrs.nl (mailto:info@skrs.nl).