Bso Groeneweg en bso Sint Maarten samen eropuit op ’derde Pinksterdag’

Dinsdag 29 mei was voor de een gewoon een schooldag, maar voor bso Sint Maarten en bso Groeneweg was het vakantie. Op de dag na Pinksteren gingen de twee bso-groepen met zeventien bso’ers gezellig op pad naar de speeltuin in Medemblik. Angelique, pedagogisch medewerkster van bso Sint Maarten, vertelt.

Rond half elf vertrokken we met drie auto’s richting Medemblik. Angelique en Maria (pedagogisch medewerkster bso Groeneweg) reden, en als derde chauffeur was invaller Isabella meegevraagd. Wat fijn dat zij ook mee wilde!

Onderweg zijn we nog ergens gestopt voor een korte plas- en drinkpauze vanwege de vele kleintjes die we mee hadden. Na even lekker te spelen in een speeltuintje, een heerlijk pakje sap en een koekje vervolgden we onze reis. Ons idee was om te gaan picknicken in de speeltuin te Medemblik.

De speeltuin in
Eenmaal aangekomen in het Emmapark, trokken we bepakt en bezakt de speeltuin in. Het plan was om op het bankje in de speeltuin zelf de broodjes te gaan klaarmaken. We waren al bijna gesetteld toen we erachter kwamen dat het kleine restaurant was gesloten. Opnieuw hebben we de tassen en koelboxen aan de arm gehangen en trokken we het terras op.

Lekker aan de tafels zittend, konden we eten en drinken. Helemaal top voor elkaar, tot opeens de deur van het restaurant werd geopend. Een lieftallige jongedame stak haar hoofd om de hoek van de deur. Ze was helaas gesloten, maar we mochten best van het terras gebruikmaken als we alles weer netjes zouden achterlaten. Nou, dat is voor ons geen probleem, want dat doen we altijd.

Midgetgolfen
Toen vroegen de jongens of ze mochten midgetgolfen. Tja, dat was wel wat lastig omdat ze eigenlijk gesloten was, maar voor ons wilde ze best een uitzondering maken!

We kregen acht clubs, vier ballen en pen en papier tot onze beschikking. Met de vraag of we als we klaar waren alles in het hoekje wilden neerleggen, want zij ging zo naar huis toe. Nou, dat was helemaal te gek natuurlijk! Zo konden we met z’n allen ook nog golfen. Vlak voor ze wegging, mochten we nog een lekker ijsje halen en zo kon onze middag niet meer stuk.

Ganzen en lama’s
Een grote pluim voor deze jongedame is zeker op zijn plaats. We hebben gespeeld, gegolfd en we zijn nog naar de geiten, ganzen en lama’s wezen kijken in de achterliggende weide.

Het was een welgeslaagde dag uit! Moe en voldaan gingen we weer op huis aan.

Bekijk de foto’s!