Bso Sint Maarten trekt samen met bso Groeneweg eropuit!

In de kerstvakantie hadden alle bso’ers schoolvakantie en kwamen ze hele dagen naar de bso. Gezellig! Wat deed de groep met vier- tot dertienjarigen van bso Sint Maarten? Groepsleidster Angelique doet verslag.

Dinsdag 3 januari 2012

Op dinsdag zijn we met bso Sint Maarten naar bso Groeneweg gegaan om er samen een leuke dag van te maken. ’s Middags zijn we naar De Kroft gegaan. Een dagopvang voor mensen met een verstandelijke handicap.

Bij De Kroft hebben ze een mooie werkplaats waar we volop mochten timmeren, zagen en schuren met een echte schuurmachine. Het resultaat mocht er wezen, want we gingen met een mooi vogelhuisje naar huis terug!

Voor wie niet wilde timmeren enzovoort hadden we pinda’s gekocht.
Met behulp van de mensen daar hebben we ook hele mooie creaties gemaakt. Lange slierten rijgen en die onder een bloempotje hangen of juist om een mooie strokrans draaien. Samen met het vogelhuisje helpen we de vogels zo de winter door.

Het was binnen erg gezellig ondanks de enorme storm buiten.

Donderdag 5 januari 2012
Donderdag gingen we er weer opuit. Als klein groepje van bso Sint Maarten hebben we ons opnieuw aangesloten bij de 10+’ers van bso Groeneweg van Linda en Maria. Het beloofde weer een gezellige dag te worden! Er was veel wind maar ook scheen de zon volop.

We hebben lekker vroeg gegeten en zijn daarna naar Fort Kijkduin gereden. Aangekomen op het fort kon je mooi de woeste zee zien. We waren precies op tijd binnen om mee te kunnen gaan met de rondleiding door het fort. Van kamer naar kamer naar de keuken en uiteindelijk nog de trouwzaal in.

Met de mooie verhalen van de gids weten we ineens heel veel over Napoleon. Hoe hij het fort heeft laten bouwen in twee jaar door er elke dag meer dan honderd metselaars aan het werk te zetten. Als het fort zou worden aangevallen moet je natuurlijk ook kunnen ontsnappen en dus liet hij een tunnel aanleggen, onder het fort door de duinen in. Ook daar zijn we doorheen gelopen wat best spannend was.

Tijd voor een beker warme chocomelk om weer even warm te worden!
Tijdens het drinken werden we uitgenodigd om te komen schilderen. We mochten het hoofd van een pijlstaartinktvis oppimpen. Leuk om te doen!

Daarna was het tijd om het zeeaquarium op te zoeken. Er waren enorme krabben, kreeften en veel vissen waaronder echte haaien. En we hebben de roggen geaaid.

Beneden lag het skelet van een potvis met zijn enorme grote kaak. Wie wilde mocht zelf even een inktvis fileren. De ruggengraat en de tanden gingen mee naar huis; de rest was voer voor de vissen.

Bepakt gingen we weer naar huis terug. Zo was er weer een gezellige dag voorbij. Maria, Linda en de kinderen van de 10+-groep van bso Groeneweg, bedankt dat we met jullie mee mochten.

Bekijk de foto’s van de kerstvakantie! (http://www.skrs.nl/ph-165-3-10594/foto/kerstvakantie_bso_sint_maarten_en_bso_groeneweg_januari_2012.html?page=1)