Voor het eerst op stap met de auto!

door Maureen (groepsleidster 8+-groep, bso Waldervaart)

Op maandag 3 mei vond de start van de meivakantie plaats. De 8+-groep van bso Waldervaart zou op de fiets naar ’t Ananasbos gaan om daar met de 10+-groep van bso Groeneweg levend stratego te gaan spelen. Echter stroomde het van de regen, dus snel werd er nagedacht over een alternatief. Al gauw kwam de oplossing: met de nieuwe auto naar Fort Kijkduin in Den Helder! De 10+-groep ging ook mee, met de eigen auto van groepsleidster Maria.

Fotosessie
Na een fotosessie voor de nieuwe auto (in de stromende regen) begon de stoelendans, want gingen er nu drie kinderen op de achterbank en twee op de middenbank, of twee op de achterbank en drie op de middenbank? Na een aantal keer opnieuw in- en uitstappen en wat passen en meten, zat iedereen in de gordels!

Pablo was de chauffeur voor vandaag en samen met Maureen liep hij de checklist af voor vertrek. Joran: “Een checklist? Dit is toch geen vliegtuig?” Bijna moesten we allemaal weer uitstappen omdat op de checklist staat dat je niet mag vertrekken voordat alle kinderen geplast hebben, maar gelukkig waren ze allemaal al geweest!

Nieuwsgierig
Na het afvinken van de checklist mocht dan eindelijk het sleuteltje in het contact en kon de reis beginnen. Tja, heel veel details over de rit kunnen we niet vrijgeven, maar laten we het erop houden dat de kinderen ervan hebben genoten! Zo waren ze natuurlijk erg nieuwsgierig hoe hard de auto kon (sorry jongens, hij gaat echt niet harder dan 80!) en Lars wilde ook nog even horen hoe hard de radio kon. Bleek toch net ons favoriete nummer van Alicia Keys en Jay-Z (’New York’) op de radio te zijn! Nou, de boxen zijn van goede kwaliteit hoor!

Co had op de achterbank genoeg ruimte om te housen en ook Niels had met zijn lange lijf van veertien jaar genoeg ruimte! Stan zat in het midden housebewegingen te maken die toch echt niet zouden misstaan in de nieuwste Luv-clip, ze zagen er namelijk wat apart uit, maar zorgden wel voor veel hilariteit! En in onze achteruitkijkspiegel konden we zien dat Henrique zich wel vermaakte bij Maria in de auto, hij zat de hele weg grote verhalen te vertellen!

Een vachtje om het stuur?
Maureen maakte onderweg veel foto’s en Pablo droomde weg over de inrichting van de auto. Zo wil hij graag een knop op het stuur, een ‘vachtje’ wat in de winter om het stuur heen kan, dobbelstenen aan de achteruitkijkspiegel, een hydraulisch systeem zodat de auto omhoog en omlaag kan net als in rap-video’s en een nummerplaat met de naam van zijn vriendin erop! Later zagen we nog een vrachtwagen met de naam van de chauffeur op de buitenkant van de deur, dat was toch ook wel mooi! Onderweg zorgden de verkeersdrempels bij Huisduinen voor extra lol, waarom verklappen we maar niet!

Verstoppen in de loopgraven
Fort Kijkduin was erg leuk! Aangezien we bijna alleen maar jongens mee hadden, was het thema ’oorlog’ erg interessant. Zo is er bij binnenkomst een groot slagveld nagebouwd met honderden soldaatjes. Joran: “Ja, zoiets heb ik thuis ook wel staan.”

Pablo zijn we natuurlijk lang kwijt geweest in het Aquarium en Maria en Maureen zijn Pablo en de kinderen nog even ‘kwijt’ geweest toen deze zich verstopt hadden in een van de vele loopgraven in de duinen! Alle trapjes zijn beklommen en alle schuilplekken zijn onderzocht en tot onze grote verrassing stond er midden in het nostalgische Fort een springkussen! Hier kon de nodige energie losgelaten worden!

En weer housen
De terugweg bestond opnieuw uit housen, het afkeuren van een busje van een andere kinderopvangorganisatie (Stan: “Pfff, die van ons is veel stoerder!”) het bukken voor  politie en slapend poseren voor de foto! Al met al kunnen we niet wachten om weer op stap te gaan met de nieuwe auto!

Maureen, groepsleidster 8+ groep, bso Waldervaart